Communicatie

Kennismaking
Voorafgaand aan inschrijving is er altijd eerst een kennismakinggesprek met de schoolleider. Ouders krijgen informatie over het reilen en zeilen op school en kunnen sfeerproeven. Ook bespreken we tijdens dit gesprek de wederzijdse verwachtingen.

Gesprekken
De leerkracht is altijd het eerste aanspreekpunt voor ouders. Gedurende het schooljaar zijn er een aantal vaste gespreksmomenten. In de kalender zijn deze data terug te vinden en wie er bij het gesprek aanwezig zijn. Natuurlijk kan het zijn dat er eerder behoefte is aan een gesprek. Als de leerkracht graag eerder met u om de tafel wil, nodigt zij uit. Andersom kan dat natuurlijk ook. U kunt de leerkracht via SocialSchools of na schooltijd (de leerkrachten staan regelmatig op het plein) even aanspreken om een afspraak te maken of een vraag te stellen.

Online brieven en berichten
Ouders ontvangen met regelmaat diverse nieuwsbrieven via ons digitale ouderportaal Social Schools. Bij de kleuters ontvangen de ouders elk thema een themabrief. Hierin staat wat de kinderen dat thema gaan leren, belangrijke data, andere handige informatie en tips voor thuis. De groepen 3 t/m 8 ontvangen met regelmaat de klassenbrief. Hier staat waar er de afgelopen periode aan is gewerkt, wat de doelen zijn voor de komende periode, belangrijke data en tips voor thuis. Alle ouders ontvangen 8 keer per jaar een algemene nieuwsbrief van de school. Hierin staat onder andere informatie over ons onderwijs, informatie over nieuwe dingen en activiteiten en nieuws vanuit de (G)MR en OR. Tussentijds ontvangen ouders ook berichten via het ouderportaal over diverse (praktische) zaken.

Andere informatiebronnen
In de schoolkalender kunt u alle data van vrije dagen en activiteiten terugvinden. Hierin vindt u ook bij welke activiteiten u van harte welkom bent zoals onze theaters, ouderinlopen, projectaflsuiting en andere activiteiten. In de schoolgids kunt u allerlei (praktische) informatie over de school en ons onderwijs vinden. Ook hebben wij een schoolplan 2024-2028 waarin staat hoe wij de kwaliteit van ons onderwijs waarborgen en welke ambities en doelen we hebben voor de komende periode. Op de website staat ook meer informatie over onze school, ook kunt u daar de bovengenoemde informatiebronnen terugvinden.

Rapportfolio
In het rapportfolio is de ontwikkeling van het kind breed in beeld gebracht. In het rapportfolio bevinden zich de resultaten van de methode gebonden toetsen en van CITO. Daarnaast beschrijft de leerkracht de vorderingen van het kind op zowel leer als sociaal-emotioneel gebied en reflecteren leerkracht en kind op het eigen handelen en inzet van het kind. De leerkrachten hebben regelmatig reflectiegesprekken met de kinderen over de voortgang. Alle kinderen krijgen twee keer per jaar het rapportfolio mee naar huis. Daarnaast zijn er (op basis van het rapportfolio) gesprekken met ouders (waarbij de kinderen aanwezig zijn). De data en gewenste aanwezigheid kunt u terugvinden in de ouderkalender.

Gescheiden ouders
Beide ouders hebben de mogelijkheid een profiel aan te maken in Social Schools en ontvangen op die wijze dus alle informatie. Informatie dat meegaat op papier zullen wij (op verzoek) dubbel verstrekken. Wij willen de communicatie voor beide ouders zo goed mogelijk regelen en verzoeken gescheiden ouders met elkaar te overleggen voor oudercontacten. Indien één of beide ouders wil(len) afwijken van wat gebruikelijk is, maken ouders en directie daarover afspraken.

Wij zijn als school verplicht om desgevraagd informatie te verstrekken aan de niet-verzorgende ouder. Het besluit om geen informatie aan de niet-verzorgende ouder geven, kan alleen via een gerechtelijke beschikking.

Leerlingdossier en inzagerecht 
Ouders hebben als wettelijk vertegenwoordiger van hun kind recht op inzage in het leerlingdossier. Ouders kunnen een afspraak met de school maken om het dossier in te zien. Hierbij is altijd iemand van de school aanwezig in verband met de privacy van andere kinderen. Ouders mogen een kopie van het leerlingdossier maken. Ouders ontvangen een afschrift van het onderwijskundig rapport wanneer hun kind naar het voorgezet onderwijs gaat.