Groep 7/8

 

Van harte welkom op de pagina van 7/8!


Via deze pagina wordt u regelmatig op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen in onze groep. Vergeet ook niet in ons fotoboek te kijken!

 

Met vriendelijke groeten

Marina van Os

m.vanos@daltonschooldeschutse.nl

 

BERICHTEN

18 sep 2020 - Kunst & Cultuur groep 8: Venetiaanse maskers
Preview foto Groep 8 heeft nu beeldende vorming. De eerste les hebben we sfeerimpressies gekeken van het Venetiaanse carnaval. Zo hebben ze een beeld gekregen van de stijl, de vormen en kleuren. Daarna hebben de kinderen op basis van deze inspiratie een eigen masker gecreeerd. Eerst hebben zij hun eigen gezicht 'af gedrukt ' in alluminium folie, vervolgens hebben zij dit gezicht verder tot masker gemaakt door middel van papier maché. Later gaan we de maskers verven.

 


11 sep 2020 - Kunst & Cultuur groep 7: Houtbewerking
Groep 7 is deze periode bezig met houtbewerking. Ze maken een standaard voor hun telefoon. Dit doen zij doormiddel van een figuurzaag. 

 

    


09 sep 2020 - Een sportieve start in groep 78
De dagen gaan heel snel en voor je het weet zijn we al weer 2 weken op school. We werken in de klas hard aan samenwerken, elkaar leren kennen en rekenen. Samenwerken is erg belangrijk dus dit doen we veel in de klas, maar ook tijdens de gym. Tijdens de gymles hebben we verschillende oefeningen gedaan waarbij we moesten samenwerken en rekening moesten houden met elkaar. Een leuke en leerzame les!

 

  


31 aug 2020 - We zijn weer begonnen!
De vakantie is voorbij! We gaan er weer tegenaan. Groep 78 start dit schooljaar in een nieuw lokaal. In de vakantie is de ruimte waar kinderen zelfstandig kunnen werken en waar de keuken staat omgebouwd tot een echt lokaal. Het ziet er erg gezellig uit. We hebben er zin in!