Groep 5/6

 

Welkom op de groepspagina van groep 5/6

  

Via deze pagina wordt u op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen in onze groep.

 

 

Groeten Kimberly

 

BERICHTEN

13 nov 2020 - Kunst&Cultuur blok 2
Preview foto Vandaag zijn we begonnen aan het tweede blok Kunst&Cultuur.

Groep 5 is begonnen met zangles van Jolijn. Ze krijgen het Kindervrijheidslied aangeleerd.

 

Groep 6 is vandaag begonnen met houtbewerken. Ze gaan uiteindelijk een mobielstandaard maken van hout d.m.v. figuurzagen. 


27 okt 2020 - Meten en wegen
Preview foto Vandaag hebben we een speciale rekenles gehad. We hebben in groepjes van alles moeten wegen en meten. Wat weegt er precies 1 gram? en wat 100 gram? Hoeveel cm is eigenlijk mijn tafel? De kinderen van de groepen 5 en 6 kunnen het u nu vertellen!

22 sep 2020 - Nationale buitenlesdag
Preview foto Vandaag was het nationale buitenlesdag. Groep 5/6 heeft vandaag de spellingsles buiten gedaan. Ze hebben ook gelijk aan hun conditie gewerkt want er werd erg veel gerend. Hieronder uitleg van onze spellingsles:

 

Stap 1: Er werden 6 groepjes gemaakt van kinderen in zowel groep 5 als groep 6

Stap 2: Alle leerlingen kregen een heel groot blad en een stift.

Stap 3: Er werd op de kooi een blad opgehangen met spellingwoorden voor zowel groep 5 als groep 6.

Stap 4: één leerling van het groepje rent naar het blad, bekijkt welk woord hij/ zij wil opschrijven en rent daarna een heel rondje om de kooi heen. 

Stap 5: De leerling rent terug naar het eigen groepje en schrijft dit woord correct op. De volgende leerling mag vertrekken wanneer de eerste leerling terug is.

 

Belangrijk was dat ze geen dubbele woorden zouden opschrijven (leren communiceren) en dat het correct werd geschreven.

Alle leerlingen waren onwijs fanatiek. Dit smaakt naar meer!

 


04 sep 2020 - De gouden KiVa-weken
Preview foto Zo, de eerste week zit er alweer op! Wat is het fijn om elkaar allemaal weer te zien. 

Er werd gewerkt met de nieuwe methode van rekenen, ieder kind heeft nu een "eigen" tablet en groep 6 maakt alles digitaal en groep 5 de helft. Ook zijn we weer druk bezig met de gouden KiVa-weken. Zo hebben we deze week een missie gemaakt voor onze klas, hebben we het gehad over onzinregels en juist nuttige regels. Wat maakt een regel nou eigenlijk nuttig?

 

Waar we op dit moment hard mee aan het oefenen zijn, is problemen SAMEN op te lossen. De juf is soms best gemeen, en geeft juist opdrachten waarbij problemen ontstaan. Het is de bedoeling dat de klas dit samen oplost. Dit is nog erg uitdagend, maar aan het eind van de gouden KiVa-weken zal dit waarschijnlijk heel anders verlopen! We houden u op de hoogte!