Groep 3/4

Via deze pagina wordt u op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen in onze groep.

 

Leerkrachten:

Elianne Rolandus Boers erolandusboers@daltonschooldeschutse.nl

 

Jolijn de Zoete jdezoete@daltonschooldeschutse.nl

 

 

BERICHTEN

28 mei 2020 - Ons gezellige lokaal
Preview foto Na de weken van afwezigheid hebben we het lege lokaal weer helemaal gezellig aangekleed. De eerste week zijn we begonnen met het schrijven van kaarten naar de kinderen die op de andere dagen naar school komen. 
Daarna hebben we Koinobori's gemaakt (Japanse karpers) en ook onze ijsjes en dromenvangers hangen op de prikwand. De ramen zijn versierd met allemaal prachtige kleurige vlinders. 
Helaas kunnen de ouders deze werkjes nu even niet bekijken, maar de kinderen zijn er maar wat trots op. 

 

 


28 mei 2020 - De eerste weken na het thuiswerken
We mogen weer!
Het voelde alsof iedereen lang op vakantie was geweest en na de vakantie voor het eerst weer op school was. Een nieuwe plek in de klas, nieuwe potloden, gummen en ook nieuwe regels. Gelukkig waren we allemaal zo weer gewend en wat het na een halve dag al weer als vertrouwd. De dagen zitten vol werkjes en aan het einde van de dag zijn de kinderen van groep 3/4 dan ook best moe. 

En nu is het einde van deze weken ook alweer in zicht. Vanaf 8 juni komen de kinderen allemaal tegelijk naar school. Er is nog veel onduidelijk, maar de kinderen kunnen niet wachten. Terug naar het normale, alle vrienden en vriendinnen weer terug in de klas. 
Wij genieten in ieder geval van alle verhalen en van het gelach dat de klas weer vult. Bedankt voor het vertouwen van dat wij krijgen van alle ouders!

03 feb 2020 - Letterfeest
Het letterbord hangt vol. Groep 3 heeft alle letters geleerd en dit hebben we gevierd! De kinderen hebben woorden in de school gezocht, deze opgeschreven en zo konden ze de puzzel oplossen; Wij vieren het letterfeest. Groep 4 mocht hier uiteraard bij helpen. 

Na het oplossen van de puzzel hebben de kinderen allemaal een letterdiploma en een stoere tatoeage gekregen. Ze waren allemaal erg trots. De leerkracht stiekem het meest!

 


17 jan 2020 - Maak je eigen boomhut
Preview foto Namens Cultuur Web heeft Friedie in groep 3/4 een gastles gegeven. De opdracht was; maak je eigen boomhut. Na het bekijken van voorbeelden en het maken van een schets, zijn de kinderen enthousiast begonnen. Er was divers materiaal waarmee de boomhut gemaakt kon worden. Vooral belangrijk, hoe kom ik in de boomhut? Er zijn leuke en creatieve boomhutten ontstaan. Het resultaat is te bewonderen in de voorruimte. Friedie, bedankt! 

24 okt 2019 - Afsluiting Gouden Weken
De gouden kluis is leeg. Ieder kind heeft de kluis één keer geopend en een gouden envelop getrokken. Na 27 opdrachten heeft groep 3-4 veel geleerd over zichzelf, elkaar en de groep. Welke regels vinden we belangrijk in de klas? Wat zorgt voor een goede samenwerking? Hoe zorgen we dat dit schooljaar voor iederen GOUD wordt? Vragen die beantwoord zijn in de afgelopen weken. De Gouden Weken hebben we afgesloten met een samenwerk opdracht in het speellokaal. Vastgebonden aan de voeten of polsen, hebben de leerlingen samen een parcours afgelegd. 

16 sep 2019 - Herfst op het schoolplein
Niet iedereen wil het al toegeven, maar de zomer lijkt toch echt ten einde. Zeker in de natuur. De kinderen van groep 3/4 ontdekte dit vandaag ook op het schoolplein. Er werden verschillende paddenstoelen gespot en tot groot geluk van de kinderen laten de kikkers zich ook weer veelvuldig zien. Ze worden bewonderd door de kinderen en sommige meisjes durfde de kikker ook te aaien. Hierna moesten ze direct handen wassen en de kikker ging er gauw vandoor. 

 

 


16 sep 2019 - De Gouden Weken
Het schooljaar is weer begonnen! We trappen dit jaar af met de Gouden Weken. In deze weken wordt er gewerkt aan het neerzetten van de sfeer in de groep; we maken afspraken, werken samen en leren onszelf en de anderen kennen. 
Onze opdrachten zitten in gouden enveloppen, deze worden bewaard in de kluis. Elke dag mag een kind de kluis openmaken en er een envelop uithalen. We hebben al veel verschillende dingen gedaan en we zijn nog niet eens op de helft!