Groep 1/2

 

Beste ouders,

 

Welkom op de pagina van groep 1/2. Via deze pagina wordt u op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen in onze groep. We proberen iedere twee weken er leuke foto's en nieuwtjes op te zetten. 

 

Leerkrachten:

Joyce Peltenburg (ma,di,do)

Monique Rietdijk (wo,vr) m.rietdijk@daltonschooldeschutse.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

BERICHTEN

15 mei 2020 - Ja, we gaan weer naar school!
Preview foto Ja, we mogen weer naar school. Wat hadden de kinderen er zin in! Vreemd was het wel, zo met de halve klas. Gelukkig kunnen we iedere dag zwaaien naar elkaar, zodat we nog wel een beetje samen zijn.

 

 


07 feb 2020 - Afsluiting thema Het Letterwinkeltje en start thema Winter
Vorige week hebben we het thema van het Letterwinkeltje afgesloten. Deze week zijn we van start gegaan met het thema Winter. De kinderen zijn druk bezig met het vouwen van ijsberen, het maken van wanten en het tellen van knopen voor op de sneeuwpop. 

22 jan 2020 - Start Voorleesdagen
Vandaag zijn de Nationale Voorleesdagen van start gegaan. Vanuit de bibliotheek werd het boek Moppereend voorgelezen en uitgespeeld. We hebben ook nog een liedje aangeleerd gekregen. Na afloop mochten de kinderen die dit wilden een regenboog plakken. 

Het was een geslaagde ochtend. Bij de groepen 1 en 1/2 hangen roosters voor ouders, opa's en oma's om gezellig te komen voorlezen. 


10 jan 2020 - Eerste week in het nieuwe lokaal.
De eerste week na de kerstvakantie zit er alweer op in ons nieuwe lokaal. Wat is het lekker rustig en gezellig! De kinderen zijn druk aan het spelen met de nieuwe materialen en vanaf woensdag zijn we gestart met het thema 'Het Letterwinkeltje'. Vanaf donderdag hebben we ook weer een taakkaart. Voor groep 1 zijn het al 3 taken en voor groep 2 zelfs 5 taken die gemaakt moeten worden. En wat is iedereen al druk aan het werk geweest. We gaan lekker zo door!

19 dec 2019 - Kerstdiner in de klas
Gisteravond hebben we een gezellig kerstdiner gehad in de klas. Alle ouders en kinderen hadden hard hun best gedaan met het eten en iedereen had zijn mooiste kleren aan. De kinderen hebben heerlijk gegeten. Als afsluiting hebben we in de kuil liedjes gezongen en het bedrag gehoord wat we met de hele school hebben opgehaald voor het goede doel. Het was een geslaagde avond. 

08 dec 2019 - Sinterklaas
Afgelopen donderdag was het eindelijk 5 december. We zijn met de hele school door Maasland gelopen op zoek naar de Sint en we vonden hem bij het gemeentehuis. Daarna gingen we op zoek naar zijn paard en die bleek gewoon bij onze kas te staan. Zo leuk! 

Vervolgens hebben we in de kuil verzameld en daar voor de sint opgetreden op het nummer: Zie ginds komt de stoomboot. Ook de andere groepen deden iets leuks. 

In de klas kregen we een speculaasje en mandarijntje en wat siroop. Daarna kwam Sinterklaas met zijn drie pieten in de klas. Wat gezellig was dat. Ieder kind mocht even bij de sint komen en als afsluiting kregen we allemaal een mooi cadeau. 

Daarna hebben we nog een sinterklaasgymles van onze stagiaire Suzanne gekregen. En toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Het was een gezellig feest en kijken nu al uit naar volgend jaar. 


27 nov 2019 - Pietenochtend
Vandaag was het tijd voor de Pietenochtend. Tijdens deze ochtend hebben de kinderen in groepjes verschillende spelletjes gedaan. De spelletjes waren: een pakjescircuit, pietengym, kruidnootjes bakken, sintmemory en het spel zoek het pietje. Tussendoor kregen de kinderen nog een lekker stuk fruit en wat drinken. Na afloop kregen de kinderen uit handen van de kinderraad een pietendiploma. Dit diploma was door de kinderraad zelf gemaakt. Tevens hadden ze meegedacht over de spelletjes die deze ochtend gedaan zijn. Het was een geweldige ochtend. 

01 nov 2019 - Start thema herfst
Deze week zijn we gestart met het thema herfst. We werken hieraan tot de aankomst van de Sint. We plakken spinnenwebben, bouwen paddenstoelen met Kapla of spinnenwebben met K'nex en stempelen de woorden van de herfst. De komende twee weken gaan we nog veel dingen maken. Kom gerust eens in de klas kijken na schooltijd. 

Fotoalbum:

20191031_132611.jpg 20191031_130013.jpg 20191031_125700.jpg 20191031_125639.jpg 20191031_125624.jpg 20191031_125618.jpg 20191031_125614.jpg 20191031_125606.jpg

15 okt 2019 - Verkeersdag
Vandaag hebben we de eerste verkeersdag van dit jaar gehad. De kinderen mochten allemaal hun fiets meenemen. De fiets hebben we eerst buiten versierd met lintjes, ballonnen en rietjes voor de spaken. Daarna hebben we op het plein een parcours gereden. 

Als verrassing kwam er een echte fietsenmaker in de klas iets vertellen over alle onderdelen van de fiets. Het was een leerzame en gezellige ochtend. 


13 okt 2019 - Eerste weken op school en thema Vervoer
De afgelopen weken stonden in het teken van elkaar leren kennen. Dit gold voor zowel de juffen als de kinderen. Na gestart te zijn met de Gouden KiVa weken zijn we daarna begonnen met het thema Vervoer. Dit doen we schoolbreed. In het fotoalbum vindt u foto's van de afgelopen weken. 

Op vrijdag 18 oktober hebben we van 17.00 tot 18.00 uur het Schutse Op Reis Museum. Hier stellen alle klassen tentoon waar ze de afgelopen weken aan gewerkt hebben. 


13 sep 2019 - Gouden KiVaweken
De afgelopen twee weken zijn alweer voorbij gevlogen. We zijn hard aan het werk in de klas en leren elkaar steeds beter kennen. Hiervoor doen we allerlei spelletjes die gaan over kenmerken van elkaar en samen werken. 

Een voorbeeld hiervan is het spel 'In het Midden'. Hierbij mag er een kind op de tafel staan. We zeggen dan het volgende versje:

 

Sta in het midden, draai je eens om, wij zien je graag en weet je waarom

(de groep noemt dan positieve eigenschappen van het kind in het midden)

 

Je bent voor ons een geweldige vriend, daarom heb je zeker een applausje verdiend

(Iedereen klapt in zijn handen)

 

Wij vergeten je nooit, daar kun je van op aan, ga terug naar je plaats, maar trek eerst een naam

(het kind trekt de volgende naam uit de bak)

 

Zo gaan we door tot alle kinderen aan de beurt geweest zijn. Tijdens het reflecteren bleek dat de kinderen het heel leuk vonden om op de tafel te staan en soms zelfs verlegen werden van de complimenten die gegeven werden. 

 

De komende weken zullen we nog meer van dit soort spelletjes doen. Zo vormen we met elkaar straks een gezellige groep.