Nieuws

Museum De Schutse

18 oktober 2019 - Wat was het weer een groot succes, het museum van De Schutse. Alle kinderen hebben de afgelopen weken hard gewerkt om vandaag hun creaties ten toon te stellen. Wat fijn dat er zoveel ouders met hun kinderen 's avonds kwamen kijken! Er werden proefjes gedaan, foto's gemaakt in onze foto-booth (De Schutse-helicopter) en natuurlijk de kunstwerken van de kinderen bekeken. We wensen iedereen een hele fijne en rustige vakantie!

 

 

Museum De Schutse

Museum De Schutse

15 oktober 2019 - Komende vrijdag ronden we de kinderboekenweek en daarmee het thema vervoer af met Museum De Schutse. Alles wat we gedaan en gemaakt hebben is vrijdag van 17.00 tot 18.00 uur te bewonderen. Rond half 6  zal de winnaar van de fotowedstrijd bekend worden gemaakt. 

 

Komt u ook een bezoekje brengen aan het museum? 

 

Vacature

12 oktober 2019 - 

 

Laatste tuinles

01 oktober 2019 - Vandaag hebben de kinderen van groep 4 en 5 de laatste tuinles gehad. Iedere dinsdagmorgen hebben de kinderen in de kas en schooltuin onder leiding van het tuinteam geleerd over groei en bloei van diverse gewassen. Er zijn heel veel groentes en fruit geteeld zoals tomaten, wortels, druiven, pepers, komkommers, pompoenen en ga zo maar door. 

 

Als afsluiting hebben ze van pompoen, ui en wortels een heerlijke pompoensoep gemaakt onder begeleiding van chef-kok Pieter. De kinderen van groep 5 hebben daarnaast een certificaat gekregen als bewijs dat ze de afgelopen 2 jaar in de kas en tuin hebben gewerkt. 

 

Na de voorjaarsvakantie starten de tuinlessen weer voor de groepen 3 en 4. 

 

Hansje, Sanne, Gerda en Henk, heel erg bedankt voor de leuke lessen!

 

 

 

 

Gouden KiVaweken

Gouden KiVaweken

06 september 2019 - De eerste week van de Gouden KiVaperiode zit erop. In alle klassen kiezen de kinderen elke dag een activiteit waarin samenwerken en elkaar leren kennis centraal staat. De opdrachten zitten in een gouden ster, in een echte kluis of hangen in een gouden envelop aan de prikwand. Spannend, wat is de opdracht vandaag?