Nieuws

Engels op de basisschool

17 november 2020 - Nieuwsgierig wat kinderen leren bij de lessen Engels?

Oefenen vanaf groep 1, klinkt in groep 6 zo:

 

Kunst&Cultuur blok 2

Kunst&Cultuur blok 2

13 november 2020 - Vandaag zijn we gestart met de tweede ronde van de serie Kunst&Cultuurlessen op de
vrijdagmiddag. Groep 3 heeft geschilderd, groep 4 heeft pizza's gemaakt , groep 5 is begonnen aan het vrijheidslied, groep 6 gaat een houten mobielstandaard maken, groep 7 heeft een start gemaakt met het maken van maskers en groep 8 is begonnen aan een dans. De serie duurt 3 lessen.
Andrea 25 jaar in het onderwijs!

Andrea 25 jaar in het onderwijs!

15 oktober 2020 - Vandaag werd Andrea verrast door alle kinderen en teamleden. Ze staat vandaag 25 jaar voor de klas. Andrea, van harte gefeliciteerd! 

Sponsorloop

14 oktober 2020 - En wat hebben we vandaag goed ons best gedaan voor ons eigen goede doel: de tuin en dierenweide! Alle kinderen liepen rondjes rond de school en zetten elkaar aan om er nog een schepje bovenop te doen. Leuk dat de oudere broers en zussen meeliepen met de kleuters op het schoolplein en dat de andere leerlingen de jongsten luidkeels aanmoedigden. Ook de peuters van Dokus waren van de partij. We zijn heel benieuwd naar de opbrengst, dank aan alle kinderen en sponsors!

Theater 9 oktober

Theater 9 oktober

10 oktober 2020 - Wat hebben we gisteren genoten van de optredens tijdens het Theater! Het was een tijd geleden en daardoor waren er veel kleuters die voor het eerst op de planken stonden. Bijzonder lief om te zien!

Tijdens het Theater zagen we ridders en prinsessen, holbewoners in de prehistorie, arbeiders net voor de Industriële Revolutie en mannen met baarden tijdens de tijd van de VOC. Zonder ouders als publiek, maar met de andere schoolgenoten die belangstellend de diverse optredens volgden.

Een drukke week

04 oktober 2020 - We hadden afgelopen week een drukke week. Dinsdag kwam in groep 2/3 en in groep 5/6 Geert- Jan meekijken. De woensdag stond geheel in het teken van het afscheid van Elianne. We hebben met de gehele school een afscheidslied gezongen, er is memorie gespeeld met foto's van de teamleden (en om het extra moeilijk te maken foto's van nu en van vroeger) en iedere klas had een cadeau voor Elianne in de vorm van gedichten/ geschreven stukken omdat Elianne zelf erg van schrijven houdt. 

 

Ondertussen is er deze week ook gestart met de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is; en toen...? 

Iedere klas duikt de geschiedenis in. De groepen 1 t/m 3 hebben het over ridders en kastelen, groep 4/5 over de prehistorie, groep 5/6 over de Gouden Eeuw en groep 7/8 over de Industriële Revolutie. 

 

Morgen hebben alle teamleden een studiedag en kunnen alle kinderen nog heerlijk genieten van een dag extra weekend. De studiedag staat in het teken van de nieuwe rekenmethode waar we sinds dit schooljaar mee werken en het portfolio.

 

Kunst&Cultuur

Kunst&Cultuur

25 september 2020 - Deze week alweer de tweede ronde van onze vernieuwde Kunst&Cultuur opzet. Er werd door de verschillende groepen druk gekookt, gezongen, geverfd en gezaagd. Wat een gezellige sfeer hangt er in de school als iedereen zo creatief bezig is! 

Volgende week is alweer de laatste les van deze eerste ronde. Hierna wordt er gewisseld en zullen alle groepen, met hun ‘vaste’ leerkracht doorschuiven naar het volgende onderdeel.

De eerste schoolweek

De eerste schoolweek

04 september 2020 - Na zes weken vakantie verzamelden de eerste kinderen zich maandag al vroeg op het schoolplein. Er was wat sprake van gezonde spanning hier en daar, maar we waren vooral blij om elkaar weer te zien. Er is deze week al hard gewerkt. Rekenen , taal, spelling, schrijven (onder andere in ons nieuwe tuinlokaal) en veel sociale oefeningen in het kader van ‘de Gouden KiVa Weken’.
Traditiegetrouw eindigen we de eerste week van het nieuwe schooljaar met de afsprakenmiddag. De kinderen van groep 7 begeleidden de groepjes met kinderen uit groep 3 t/m 6 en de kinderen van groep 8 hielden kleine presentaties waarin ze per locatie alle regels vertelden.
Wat was het fijn om weer met zijn allen op school te zijn! Nu genieten van het welverdiende weekend.

Vacature

22 augustus 2020 -