Nieuws

Vakantie

Vakantie

17 juli 2020 - Zo, de deur is een tijdje dicht: we zijn op vakantie tot maandag 31 augustus. In de tussentijd wordt er verbouwd, richten we de klassen opnieuw in en rusten we lekker uit van een bewogen jaar. Voor iedereen een hele fijne vakantie en kom gezond weer terug op de eerste schooldag!

Vacature

16 juli 2020 - 

De laatste weken

15 juli 2020 - De afgelopen weken is er veel gebeurd op en rondom De Schutse. De ouderraad heeft alle kinderen op vrijdag 3 juli verrast met een ijsje van de ijsboer van Hoeve Bouwlust. Dat konden we goed gebruiken op deze warme dag!

 

Groep 8 was hier helaas niet bij, ze kwamen echter niets tekort. Het kamp in Amsterdam kon niet doorgaan, maar in plaats daarvan hebben ze op 3 en 4 juli een alternatief kamp gehad in Maasland. Ze mochten gebruik maken van het clubhuis van de scouting, er werd 's avonds door meester Jim een barbecue verzorgd, ze konden 's nachts spelletjes doen in het Maaslandsebos en alle leraren kwamen zaterdag gezellig ontbijten. 

 

De leraren kregen op maandag een verrassing. Toen we op school kwamen zag onze Daltonboom voor het lokaal van groep 4/5 er ineens veel vrolijker uit! De ouderraad had als verrassing alle kinderen op een blaadje een complimet over de leraren laten opschrijven. Wauw, wat een mooie woorden allemaal. Ontzettend lief! 

 

Hierna brak de laatste week van groep 8 op De schutse aan. Deze bestonden vooral uit oefenen, oefenen, oefenen en oefenen. Want 14 juli stond de afscheidsmusical op de planning. Deze keer niet in de kuil van De Schutse, maar in een echt theater; De Koningshof in Maassluis. En wat hebben de kinderen iets moois neergezet! Zowel het spel als de zang waren geweldig. Het was wel duidelijk dat deze kinderen niet voor het eerst op een podium stonden. Een mooie afsluiting van 8 jaar Schutse. 

 

De kinderen hebben de school een boom cadeau gedaan. Deze is op woendag 15 juli geplaatst voor het lokaal van groep 6/7 en 7/8. 

 

 

Aardappels oogsten

Aardappels oogsten

14 juli 2020 - Hoeveel aardappels zitten er in deze pot denk je? 

Dit was de vraag die de kinderen van groep 3 en 4 vandaag kregen. In april werden de aardappels gepoot en vandaag, tijdens de laatste tuindag van het schooljaar, was het tijd om de aardappels te oogsten. 

 

Het resultaat (van één van de potten) ziet u hieronder. 

 

 

We willen Hansje, Sanne, Henk en Gerda hartelijk bedanken voor de fijne tuinuurtjes! We hebben alweer zin in volgend schooljaar!

De laatste schoolweken

De laatste schoolweken

10 juli 2020 - We sluiten het bijzondere jaar af met leuke activiteiten: het minikamp van groep 8 bij de scouting in Maasland (inclusief bowlen, nachtelijk bosspel, barbecue en ontbijt met het hele team), het bezoek van de ijscoman op het schoolplein en vandaag was het de beurt aan de stormbaan en het springkussen voor de kleuters. Wat hebben de kinderen en de leerkrachten genoten van de baan, ouderraad bedankt! Als laatste onderdeel gaat groep 8 dinsdag de musical Hippie Hotel op de planken brengen van theater Koningshof, een mooie afsluiting van acht jaar basisschool! 

 

Voor meer foto's van de stormbaan klik --> hier

De eerste weken

De eerste weken

12 juni 2020 - Afgelopen week vertoonde grote gelijkenissen met de eerste week na de zomervakantie: een klas vol enthousiaste kinderen, veel verhalen over zomerse activiteiten, spanningsbogen die weer langzaam opgerekt moeten worden en aan het einde van de week vele vermoeide gezichtjes. Maar wat hebben we het leuk gehad en wat was het fijn om alle kinderen weer bij elkaar te hebben. Ook werden er weer veel vertrouwde dingen opgepakt, die we toch wel gemist hebben de afgelopen weken. Zo werd er deze week weer gewerkt in onze schooltuin door de groepen 3 en 4. Ze hebben allemaal een grote krop sla mee naar huis kunnen nemen. Met nog 5 weken voor de boeg gaan we dit laatste stuk nog even knallen met z’n allen!

En een compliment aan alle ouders: jullie houden je heel goed aan de regels, de kinderen worden tot aan het hek gebracht en er wordt duidelijk anderhalve meter afstand gehouden.

 

 

 

We zijn weer begonnen

We zijn weer begonnen

24 mei 2020 - Het was even wennen, maar we zijn begonnen! Inmiddels zitten de eerste twee weken in deze nieuwe vorm erop. Er is in alle groepen ontzettend hard gewerkt. op maandag en donderdag door de ene helft van de groep, op dinsdag en vrijdag de andere helft. De dagen zitten vol met taallessen, dictees en rekenopdrachten. Hiernaast maken we genoeg ruimte om te praten over de afgelopen periode en hoe de kinderen deze periode hebben beleefd. Ook blijft er nog tijd over voor creavtieve opdrachten. Zo leek De Schutse een groot postkantoor vol ansichtkaarten en briefjes die de kinderen maakten voor hun klasgenoten die op de andere dagen onderwijs volgen. Verder werd er geverfd, getekend en geknipt en geplakt. 

De komende weken gaan we op dezelfde manier verder, fijn dat iedereen er weer is!

We mogen weer naar school!

15 mei 2020 - 
Meivakantie

Meivakantie

25 april 2020 - Wat heeft iedereen zich ontzettend goed ingezet de afgelopen weken! We zijn trots op alle ouders en kinderen. Na weken in een lege school te hebben rondgelopen hebben alle leerkrachten van De Schutse er weer zin in! We zijn benieuwd naar alle verhalen van de kinderen en we kunnen niet wachten om al jullie thuistaken te bekijken. Het zal even wennen worden, met alle aanpassingen die wij in de meivakantie gaan bedenken en uitvoeren, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we ons onderwijs op een goede en veilige manier kunnen geven. Geniet van de vakantie en dan zien we jullie op 11 en 12 mei! 

De tweede week thuiswerken

03 april 2020 - Met de hele groep videobellen, het voelt een beetje als toen alles nog normaal was.....we zijn trots op de kinderen, wat zijn ze serieus bezig! En ook trots op de ouders, ga er maar aan staan. Zomaar wat foto's van afgelopen week: schrijfpatronen maken in zand, aardappelen poten met de kinderen die op donderdag worden opgevangen, een dier knutselen met gescheurde stukjes karton en zwaaien naar de groep tijdens het videobellen.

 

  

Thuiswerken

19 maart 2020 - Heel het land staat op zijn kop, maar de Schutse-ouders en kinderen passen zich razendsnel aan. Thuis werken aan rekenen en taal, met knuffels in de wasmand gooien, je vader helpen met het straten van de tuin, de kinderen zijn zinvol bezig. We snappen dat het voor de ouders erg wennen is, we zijn dan ook supertrots op jullie! 

 

We hebben een speciaal fotoalbum met foto's van het thuiswerken

 

Géén open dag

13 maart 2020 - Helaas gaat zaterdag 14 maart de open dag van de Maaslandse basisscholen, peuter- en kinderopvang niet door! Wilt u kennismaken met De Schutse? Kom dan dinsdag 17 maart naar de peuterinloop, u bent welkom tussen 9.15 en 10.15 uur. Graag even vooraf aanmelden via 010-5918857. Ook kunt u op een ander tijdstip sfeer proeven, kennismaken en meedoen met uw kind. Maak een afspraak met directeur Andrea de Visser, we zien u graag op school!

 

OOK GEEN PEUTERINLOOP

 

Ook de peuterinloop van dinsdag 17 maart kunnen we helaas niet door laten gaan. Er volgt een nieuwe datum. 

Reünie

28 februari 2020 - 
Schutse's got talent 2020

Schutse's got talent 2020

21 februari 2020 - Het was eindelijk weer zo ver: Schutse's got talent. Wat lag het niveau dit jaar hoog, er was duidelijk heel hard geoefend. We hebben kunnen genieten van zang, dans en playback. Wat was het weer een fantastich feest! Mo, Louiza, Naud en de meiden van groep 8, gefeliciteerd met de winst. 

50 jaar De Schutse

05 februari 2020 - Vijftig jaar geleden is op initiatief van een aantal ouders openbaar onderwijs van start gegaan in Maasland. Nu staat er een florerende basisschool waarop kinderen uit de hele regio zich met plezier ontwikkelen.  
In de week van 2 tot en met 4 juli vieren we het jubileum van De Schutse met onder andere een Olympische Spelendag, een muziekdag met als afsluiting een optreden en een reünie op zaterdag 4 juli. Van 14.00 tot 18.00 uur zijn oudleerlingen en teamleden welkom om door het gebouw te dwalen, herinneringen op te halen met oude bekenden en films en foto's van vroeger te bekijken. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.  
Vul het formulier op de pagina Reünie De Schutse (onder het kopje actueel) zo volledig mogelijk in en druk op 'verzenden'. Hier vind je ook informatie over de betaling van het inschrijfgeld. 
We houden je via social media, deze website en mail op de hoogte. Mocht je oude foto's of filmmateriaal hebben, stuur dit dan naar 50jaardeschutse@gmail.comBedankt alvast en tot  in juli! 
Beeldbellen met Brandon uit Zimbabwe

Beeldbellen met Brandon uit Zimbabwe

16 december 2019 - Brandon, de oudste zoon van de familie waarvoor we geld inzamelen steekt zijn dankbaarheid niet onder stoelen of banken. We worden er verlegen van, gauw over naar de vragen die Joshua, Lieve, Eva en Daianara hem willen stellen. Hoe kan je leven zonder elektriciteit? (het kan, maar het is niet handig). Hoe maak je dan je huiswerk? (bij een kaars). Hoeveel kinderen van het gezin gaan er naar school? (5). Het viertal, bijgestaan door Barbara, stelt de vragen in keurig Engels en kijkt hun ogen uit als Brandon hen de ‘fireplace’ en het brandhout laat zien. Leven zonder internet lijkt ze maar niks en wat een raar idee dat er geen warm water uit de kraan komt........de heitje-voor-een-karweitje-actie loopt nog de hele week en woensdag tijdens het kerstdiner kunnen ouders op een bezoek thuis van een leerkracht bieden. U doet toch ook mee?
Drukke weken op school

Drukke weken op school

07 december 2019 - Wat een gezellige week hebben we achter de rug: Sinterklaas op school, de inzameling van statiegeldflessen voor het gezin in Zimbabwe en de voorbereidingen voor de kerstviering. Het ophalen van de Sint was weer sfeervol en de kinderen hebben genoten van zijn bezoek. Tot volgend jaar!
Knorrie, het spaarvarkentje gemaakt van een plastic fles, wordt iedere dag gevoed met geld dat de kinderen hebben ingezameld. En in groep 7/8 staan de versierde kerstbomen al in de klas en maakt het team zich op voor de eigen heitje-voor-een-karweitje-actie.

Voor meer foto's klikt u --> hier

 

 

 

 

 

Actie

Actie

22 november 2019 - Ja hoor, we hebben wat afgesjouwd met zakken kleding deze week....maar voor een heel goed doel: de aanleg van elektriciteit bij een familie met schoolgaande kinderen in Zimbabwe. De eerste actie, kleding inzamelen via Bag2school, is vandaag afgesloten. Maandag starten we met het inzamelen van statiegeldflessen. En als klap op de vuurpijl zijn kinderen van de kinderraad bezig met het maken van een taakkaart met ‘heitje-voor-een-karweitje’-taken voor thuis. Diverse acties dus om het streefbedrag van €750 bij elkaar te brengen en rond Kerstmis via Barbara, de oma van leerling Jasmijn, bij het gezin te bezorgen. Mooi streven, toch?
Feestje!

Feestje!

08 november 2019 - We hadden nog wat te vieren vandaag: onze Daltonlicentie is met 5 jaar verlengd! De visiteurs waren zeer te spreken over de organisatie binnen de school, spraken hun bewondering uit over de mate van eigenaarschap bij de kinderen en spraken van een fijn en veilig klimaat. We gingen er van blozen, dat begrijpt u. Vandaag hebben we met de kinderen een heerlijk taartje gegeten en hebben we ‘geproost’ op dit succes. We zijn trots op de kinderen, op de ouders en op onszelf!
Actie voor goed onderwijs

Actie voor goed onderwijs

06 november 2019 - 

Vandaag stond actie voeren voor goed onderwijs op het programma. Samen met de Aloysius gingen bijna 400 kinderen en beide teams de straat op, om van wethouder Wendy Renzen te horen dat ook de gemeente het belang van goed onderwijs onderstreept. Fijn dat Midden-Delfland ons steunt! Toch een klein rondje door het dorp gelopen, alleen al om de politie te bedanken voor hun komst. Het laatste uurtje van de ochtend hebben veel ouders en grootouders geholpen in de groepen, bedankt voor jullie support!

 

 

 

 

 
1 2