Nieuws

We zijn weer begonnen

We zijn weer begonnen

24 mei 2020 - Het was even wennen, maar we zijn begonnen! Inmiddels zitten de eerste twee weken in deze nieuwe vorm erop. Er is in alle groepen ontzettend hard gewerkt. op maandag en donderdag door de ene helft van de groep, op dinsdag en vrijdag de andere helft. De dagen zitten vol met taallessen, dictees en rekenopdrachten. Hiernaast maken we genoeg ruimte om te praten over de afgelopen periode en hoe de kinderen deze periode hebben beleefd. Ook blijft er nog tijd over voor creavtieve opdrachten. Zo leek De Schutse een groot postkantoor vol ansichtkaarten en briefjes die de kinderen maakten voor hun klasgenoten die op de andere dagen onderwijs volgen. Verder werd er geverfd, getekend en geknipt en geplakt. 

De komende weken gaan we op dezelfde manier verder, fijn dat iedereen er weer is!

We mogen weer naar school!

15 mei 2020 - 
Meivakantie

Meivakantie

25 april 2020 - Wat heeft iedereen zich ontzettend goed ingezet de afgelopen weken! We zijn trots op alle ouders en kinderen. Na weken in een lege school te hebben rondgelopen hebben alle leerkrachten van De Schutse er weer zin in! We zijn benieuwd naar alle verhalen van de kinderen en we kunnen niet wachten om al jullie thuistaken te bekijken. Het zal even wennen worden, met alle aanpassingen die wij in de meivakantie gaan bedenken en uitvoeren, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we ons onderwijs op een goede en veilige manier kunnen geven. Geniet van de vakantie en dan zien we jullie op 11 en 12 mei! 

De tweede week thuiswerken

03 april 2020 - Met de hele groep videobellen, het voelt een beetje als toen alles nog normaal was.....we zijn trots op de kinderen, wat zijn ze serieus bezig! En ook trots op de ouders, ga er maar aan staan. Zomaar wat foto's van afgelopen week: schrijfpatronen maken in zand, aardappelen poten met de kinderen die op donderdag worden opgevangen, een dier knutselen met gescheurde stukjes karton en zwaaien naar de groep tijdens het videobellen.

 

  

Thuiswerken

19 maart 2020 - Heel het land staat op zijn kop, maar de Schutse-ouders en kinderen passen zich razendsnel aan. Thuis werken aan rekenen en taal, met knuffels in de wasmand gooien, je vader helpen met het straten van de tuin, de kinderen zijn zinvol bezig. We snappen dat het voor de ouders erg wennen is, we zijn dan ook supertrots op jullie! 

 

We hebben een speciaal fotoalbum met foto's van het thuiswerken

 

Géén open dag

13 maart 2020 - Helaas gaat zaterdag 14 maart de open dag van de Maaslandse basisscholen, peuter- en kinderopvang niet door! Wilt u kennismaken met De Schutse? Kom dan dinsdag 17 maart naar de peuterinloop, u bent welkom tussen 9.15 en 10.15 uur. Graag even vooraf aanmelden via 010-5918857. Ook kunt u op een ander tijdstip sfeer proeven, kennismaken en meedoen met uw kind. Maak een afspraak met directeur Andrea de Visser, we zien u graag op school!

 

OOK GEEN PEUTERINLOOP

 

Ook de peuterinloop van dinsdag 17 maart kunnen we helaas niet door laten gaan. Er volgt een nieuwe datum. 

Reünie

28 februari 2020 - 
Schutse's got talent 2020

Schutse's got talent 2020

21 februari 2020 - Het was eindelijk weer zo ver: Schutse's got talent. Wat lag het niveau dit jaar hoog, er was duidelijk heel hard geoefend. We hebben kunnen genieten van zang, dans en playback. Wat was het weer een fantastich feest! Mo, Louiza, Naud en de meiden van groep 8, gefeliciteerd met de winst. 

50 jaar De Schutse

05 februari 2020 - Vijftig jaar geleden is op initiatief van een aantal ouders openbaar onderwijs van start gegaan in Maasland. Nu staat er een florerende basisschool waarop kinderen uit de hele regio zich met plezier ontwikkelen.  
In de week van 2 tot en met 4 juli vieren we het jubileum van De Schutse met onder andere een Olympische Spelendag, een muziekdag met als afsluiting een optreden en een reünie op zaterdag 4 juli. Van 14.00 tot 18.00 uur zijn oudleerlingen en teamleden welkom om door het gebouw te dwalen, herinneringen op te halen met oude bekenden en films en foto's van vroeger te bekijken. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.  
Vul het formulier op de pagina Reünie De Schutse (onder het kopje actueel) zo volledig mogelijk in en druk op 'verzenden'. Hier vind je ook informatie over de betaling van het inschrijfgeld. 
We houden je via social media, deze website en mail op de hoogte. Mocht je oude foto's of filmmateriaal hebben, stuur dit dan naar 50jaardeschutse@gmail.comBedankt alvast en tot  in juli! 
Beeldbellen met Brandon uit Zimbabwe

Beeldbellen met Brandon uit Zimbabwe

16 december 2019 - Brandon, de oudste zoon van de familie waarvoor we geld inzamelen steekt zijn dankbaarheid niet onder stoelen of banken. We worden er verlegen van, gauw over naar de vragen die Joshua, Lieve, Eva en Daianara hem willen stellen. Hoe kan je leven zonder elektriciteit? (het kan, maar het is niet handig). Hoe maak je dan je huiswerk? (bij een kaars). Hoeveel kinderen van het gezin gaan er naar school? (5). Het viertal, bijgestaan door Barbara, stelt de vragen in keurig Engels en kijkt hun ogen uit als Brandon hen de ‘fireplace’ en het brandhout laat zien. Leven zonder internet lijkt ze maar niks en wat een raar idee dat er geen warm water uit de kraan komt........de heitje-voor-een-karweitje-actie loopt nog de hele week en woensdag tijdens het kerstdiner kunnen ouders op een bezoek thuis van een leerkracht bieden. U doet toch ook mee?
Drukke weken op school

Drukke weken op school

07 december 2019 - Wat een gezellige week hebben we achter de rug: Sinterklaas op school, de inzameling van statiegeldflessen voor het gezin in Zimbabwe en de voorbereidingen voor de kerstviering. Het ophalen van de Sint was weer sfeervol en de kinderen hebben genoten van zijn bezoek. Tot volgend jaar!
Knorrie, het spaarvarkentje gemaakt van een plastic fles, wordt iedere dag gevoed met geld dat de kinderen hebben ingezameld. En in groep 7/8 staan de versierde kerstbomen al in de klas en maakt het team zich op voor de eigen heitje-voor-een-karweitje-actie.

Voor meer foto's klikt u --> hier

 

 

 

 

 

Actie

Actie

22 november 2019 - Ja hoor, we hebben wat afgesjouwd met zakken kleding deze week....maar voor een heel goed doel: de aanleg van elektriciteit bij een familie met schoolgaande kinderen in Zimbabwe. De eerste actie, kleding inzamelen via Bag2school, is vandaag afgesloten. Maandag starten we met het inzamelen van statiegeldflessen. En als klap op de vuurpijl zijn kinderen van de kinderraad bezig met het maken van een taakkaart met ‘heitje-voor-een-karweitje’-taken voor thuis. Diverse acties dus om het streefbedrag van €750 bij elkaar te brengen en rond Kerstmis via Barbara, de oma van leerling Jasmijn, bij het gezin te bezorgen. Mooi streven, toch?
Feestje!

Feestje!

08 november 2019 - We hadden nog wat te vieren vandaag: onze Daltonlicentie is met 5 jaar verlengd! De visiteurs waren zeer te spreken over de organisatie binnen de school, spraken hun bewondering uit over de mate van eigenaarschap bij de kinderen en spraken van een fijn en veilig klimaat. We gingen er van blozen, dat begrijpt u. Vandaag hebben we met de kinderen een heerlijk taartje gegeten en hebben we ‘geproost’ op dit succes. We zijn trots op de kinderen, op de ouders en op onszelf!
Actie voor goed onderwijs

Actie voor goed onderwijs

06 november 2019 - 

Vandaag stond actie voeren voor goed onderwijs op het programma. Samen met de Aloysius gingen bijna 400 kinderen en beide teams de straat op, om van wethouder Wendy Renzen te horen dat ook de gemeente het belang van goed onderwijs onderstreept. Fijn dat Midden-Delfland ons steunt! Toch een klein rondje door het dorp gelopen, alleen al om de politie te bedanken voor hun komst. Het laatste uurtje van de ochtend hebben veel ouders en grootouders geholpen in de groepen, bedankt voor jullie support!

 

 

 

 

 

Museum De Schutse

18 oktober 2019 - Wat was het weer een groot succes, het museum van De Schutse. Alle kinderen hebben de afgelopen weken hard gewerkt om vandaag hun creaties ten toon te stellen. Wat fijn dat er zoveel ouders met hun kinderen 's avonds kwamen kijken! Er werden proefjes gedaan, foto's gemaakt in onze foto-booth (De Schutse-helicopter) en natuurlijk de kunstwerken van de kinderen bekeken. We wensen iedereen een hele fijne en rustige vakantie!

 

 

Museum De Schutse

Museum De Schutse

15 oktober 2019 - Komende vrijdag ronden we de kinderboekenweek en daarmee het thema vervoer af met Museum De Schutse. Alles wat we gedaan en gemaakt hebben is vrijdag van 17.00 tot 18.00 uur te bewonderen. Rond half 6  zal de winnaar van de fotowedstrijd bekend worden gemaakt. 

 

Komt u ook een bezoekje brengen aan het museum? 

 

Vacature

12 oktober 2019 - 

 

Laatste tuinles

01 oktober 2019 - Vandaag hebben de kinderen van groep 4 en 5 de laatste tuinles gehad. Iedere dinsdagmorgen hebben de kinderen in de kas en schooltuin onder leiding van het tuinteam geleerd over groei en bloei van diverse gewassen. Er zijn heel veel groentes en fruit geteeld zoals tomaten, wortels, druiven, pepers, komkommers, pompoenen en ga zo maar door. 

 

Als afsluiting hebben ze van pompoen, ui en wortels een heerlijke pompoensoep gemaakt onder begeleiding van chef-kok Pieter. De kinderen van groep 5 hebben daarnaast een certificaat gekregen als bewijs dat ze de afgelopen 2 jaar in de kas en tuin hebben gewerkt. 

 

Na de voorjaarsvakantie starten de tuinlessen weer voor de groepen 3 en 4. 

 

Hansje, Sanne, Gerda en Henk, heel erg bedankt voor de leuke lessen!

 

 

 

 

Gouden KiVaweken

Gouden KiVaweken

06 september 2019 - De eerste week van de Gouden KiVaperiode zit erop. In alle klassen kiezen de kinderen elke dag een activiteit waarin samenwerken en elkaar leren kennis centraal staat. De opdrachten zitten in een gouden ster, in een echte kluis of hangen in een gouden envelop aan de prikwand. Spannend, wat is de opdracht vandaag?